top of page
Buscar

El Casal Estel Roig penja d’un fil, ajuda’ns a continuar construint!

Moltes de vosaltres haureu sentit a parlar del Casal Estel Roig. És més, posem la mà al foc a què moltes de les que esteu llegint això, hi heu estat una vegada, com a mínim. Potser a la Festa Major de La Bisbal o durant les Olimpíades de la Terra. O possiblement durant algun acte que s’hi celebrava, en algun concert o en una de les nostres famoses arrossades populars. I és que, si mirem enrere i fem comptes, ja són més de deu anys de Casal.

Durant aquesta etapa, les persones que hi hem participat hem viscut moments molt bonics i de lluita, esdevenint el Casal un punt de trobada entre els bisbalencs i el conjunt del Moviment Popular del Baix Empordà.


Aquest s’ha convertit en un espai compromès amb la independència dels Països Catalans, i amb aquesta, amb la defensa de la cultura i la llengua catalana, així com en un punt de trobada per la defensa dels interessos de la classe treballadora, cada cop més perjudicada pel sistema capitalista. I com no podria ser d’una altra manera, amb la voluntat de ser un espai feminista, lliure d’agressions masclistes i LGTBfòbiques, i que treballi per l’erradicació del patriarcat, tant dins el Casal, com al poble i a la comarca junt amb el Moviment Feminista.


Hem vist com d’un espai fosc i brut, poden sorgir projectes amb molta llum i vida, però com tot, és necessària gent al darrere que l’empenyi. Un factor decisiu en la transformació d’aquest espai va ser, com sempre, la gent. I amb aquesta, sumar-hi la idea i il·lusió compartida de veure que el projecte comú va agafant forma. El temps no perdona, ni pel local ni per a les persones que hi van formar part. Cada vegada més grans, amb menys temps i més cansats, i així ens trobem: amb una herència gegant en mans de pocs. Sumant també, el canvi de local, que dificulta més la continuació d’aquest projecte.

No obstant això, aquest darrer any, s’ha volgut pilotar aquest projecte per tornar a reanimar el Casal. Malgrat les ganes de tirar-ho endavant, som conscients que necessitem més energia, més personal i més empenta per a dur-ho a terme. Així doncs, volem traslladar-vos que el Casal Estel Roig penja d’un fil, i per tant, cal tornar-nos a ajuntar, a organitzar-nos, per poder tornar a fer revifar aquest projecte que tant ha costat construir, i poder tornar a dotar d’un espai de lluita i de trobada al Moviment Popular.


Per tot això, us demanem que:


- Feu difusió d’aquest comunicat i del seu cartell a amistats, companyes, organitzacions… per tal de traslladar el problema i la voluntat de construir de nou al màxim de gent possible.


- Assistiu a les jornades de treball i a les assemblees obertes que es realitzaran pròximament per poder decidir el futur del Casal i els punts claus que garanteixin la continuació del projecte. Estigueu atentes a les xarxes!


- Sumeu-vos i convideu als amics i amigues a participar del Casal Estel Roig!


Lluitar, crear, poder popular!


La Bisbal d’Empordà, 17 de gener de 2020


4 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page